Typisch Enter

typecursussen voor kinderen en volwassenen
 

VEELGESTELDE VRAGEN

Voor wie is de typecursus geschikt?

Zodra kinderen gaan leren typen voor school is het ook handig om dit gelijk goed te leren. Meestal is dat in groep 6 of 7, soms in groep 8.

Wanneer heb je het diploma gehaald?

Daarvoor moet je blind kunnen typen met tien vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut met maximaal 2% fout. Voor het dyslexieprogramma Xtra geldt 3% fout.

Is het diploma officieel erkend?

In Nederland bestaat geen officieel erkend diploma. Als een organisatie spreekt over een erkend diploma, betekent dit dat het wordt erkend door de organisatie die het diploma uitreikt. Om het diploma te halen, moeten de kinderen met tien vingers blind typen zoals is aangeleerd, met minstens 100 aanslagen per minuut typen en met maximaal 2% fout.

Als je het examen niet kunt halen, krijg je dan geen diploma?

Je krijgt altijd de kans om herexamen te doen. Mocht je dan toch niet aan de eisen voldoen dan ontvang je een certificaat. Daarvoor moet je natuurlijk wel met tien vingers typen op de goede manier.

Hoeveel moet je thuis oefenen?

Elke dag ongeveer 15 minuten oefenen is het best. Typen leer je door het vaak en regelmatig te doen.  Ook na de cursus is het van belang om regelmatig te blijven oefenen.

Mijn programma werkt niet, wat moet ik doen?

Heb je problemen met het systeem? Het programma is uitgetest op de browsers; Explorer, Firefox en Google Chrome. Toch kan het voorkomen dat er problemen zijn met het programma. Je kunt dan eerst een andere browser proberen. Blijft het probleem, neem dan contact op met Typisch Enter.

Wat zijn de algemene voorwaarden?